Sayfalar

17 Aralık 2013 Salı

Küçük dilini yutan şeytan




Hayretler içerisindeyiz. Yapılan yolsuzluklara olan bir hayret değil ama bu. Kıstırıldıkları şu durumda bile düzenbazlıklar ile hedef şaşırtmalaradır hayretimiz. Sen cadı avcılığı yaparak asker, sivil demeden topla, suçlayacak delil bulamadan insanları hapis et ve kendin kenefe battığında kedi gibi kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştır. Yok öyle kardeşim, bu sefer mağduriyet politikanız sökmeyecek. 

"Nihai kararda masumiyet karinesi gözardı edilmemeli."

Tabii... Parti sözcüsü yediği balyozun etkisinden olsa gerek ki hukuktan, eşitlikten bahsedip yapacak bir şey yok minvalinde ne kadar aciz durumda olduklarını yansıtıyor. 

"Operasyon emrini ben verdim."

Bugün haber sitelerinin birinde bir yorum gördüm, tam olarak şöyleydi;  "Polis gezi parkında destan yazdı demişti. Bence polis destanı şimdi yazdı. Ne başbakanın nede bakanların haberi olmadan yapılan operasyona destan denir. Polisi Kutlarım."

İçişleri bakanı çıkıyor pek çalışamamış olsa gerek; emri ben verdim, oğlum suçlu ise gereği yapılır diyor.  Fakat aynı operasyonda kendi ile birlikte dört bakanın isminin geçtiğini unutuyor. Bu ne yaman çelişkidir. Üstelik sen değil misin gün içinde yapacağın Bulgaristan ziyareti olupta olaylar ardından iptal eden. Sudan çıkarılıp karaya bırakılmış balık gibi debelenmelerini izliyoruz.

Yapılan yolsuzlukları konuşmak yerine olayı cemaat ve akp savaşı olarak yansıtıp odak noktasını kaydırmaya çalışıyorlar. Zekeriya Öz komutanları alınca demokrasi, bakan çocukları alınınca cemaat oyunu oluyor. Aynı teraneler yine başladı. Neden böyle bir operasyonun seçim öncesine getirildiğinden bahsediyor bazı kan emiciler. Özellikle yapıldığı ve iktidarın yıpratılmak istendiğini iddia ediyorlar. Ortada para aklama, kaçakçılık ve rüşvet gibi suçlamalar var ama sen halen üzerinize oyunlar oynandığını söyleyip seçmeni kandırmaya çalışıyorsun ki bu senin yüz derinin ne kadar kalınlaştığını gösteriyor.

Bu yılın sadece ilk 6 ayı içerisinde verilen cari açık 42 milyar dolar iken; yapılan yolsuzluğun bilinen kısmı yaklaşık olarak 100 milyar Euro. Başbakanımız gibi eski parayla yuvarlak hesap ile 250.000.000.000.000.000 TL gibi bir rakama eş değer. Konuşulması gereken bu operasyonu kimlerin yaptığı ya da cemaat ve akp savaşını kimin kazanacağı değil, bu yolsuzluğun sorumlularıdır. Verilecek olan hesaptır. 

Daha dün bizlere vandal, çapulcu deyipte devlete verilen zararlardan mağduriyet yaratanlar, devlet zarar ediyorken ceplerine doldurdukları bu paraların hesabını verebilecek midir acaba. 

Adaletin yerini bulacağı günü iple çekiyoruz. Ve o adalet yerine oturursa eminim kalkınacağız. 


1 yorum:

  1. Buypasa.com açılıyor! Logitech marka ürünler harika kampanyalarla sizlerle. Detaylı bilgi için https://ucretsizdukkan.com adresine uğrayabilirsiniz.

    YanıtlaSil