Sayfalar

25 Kasım 2012 Pazar

"Ortadoğu'yu biz inşa edeceğiz"


          Ortadoğu'da yüzyıllardır süre gelen bir karışıklık mevcut. Hem kitap halini almış dinlerin hem de yaşanan bütün karışıklıkların çoğunun bu bölgede çıkması kafamı her zaman karıştırmıştır. İnsanların yolundan saparak taşkınlık etmesi, ahlaksızlığın üst seviyelere yükselmesi hep bu bölgede olmuş ve halen bu insanlar birbirlerini vurmaktan vazgeçmemekte.

          Aynı gezegende yaşayan ama buranın başka bir köşesinde bulunan insanlar ise evrenin derinliklerine açılırken ve bilimin sınırlarını zorlarken bu yörenin halkı aydınlanmamakta direniyor. Tahmin edebileceğiniz gibi konuyu tabii ki dine getireceğim ama bu seferlik üzerinde durmuyorum.

          Üzerine yeniden inşa ettiğimiz anlatmakla bitmeyen geçmişimizde, tüm bu topraklara hakim olan imparatorluğu kurmaya çalışan ya da destekçilerinin buna inandığı hükümet tarafından yönetiliyoruz. Ve bu hükümetin demesine göre bu uslanmaz bölgenin yeniden inşasını yapacak olan bizlermişiz. Bölgesel güç olma umutları içerisinde ilerlerken komşuları ile düşman olan ve esip gürlerken komşusu tarafından vurulan askerine, düşürülen uçağına sahip çıkamayan bir güçten bahsediyoruz.

          Ortadoğu'da gerçekleşen her olayın zaten belli bir plan dahilinde yürütüldüğüne inanmaktayım. Aynı zamanda yüce devlet büyüklerimizin adımlarınında efendilerinin doğrultusunda olduğuna. Her ne kadar halkımız öteki ortadoğu ülkelerinde görüldüğü gibi sokaklara çıkıp isyan etmemiş ve batı güçleri demokrasi getirmemiş olsada, Türkiye zaten ele geçirilmiş durumda.Şimdi ise beyinlerimize ağlar örüp elimizde ki ufkumuzu genişletebilecek potansiyele sahip her şeyi alıp sesimizi kesecekler. Ve sesi kesilmiş bu halkın kontrolünü ise insanın en büyük zaafı olan din ile sağlayacaklar.

          Şuan değelerimiz elimizden alınıyor ve özgürlüklerimiz kısıtlanıp daraltılıyor. Bize bir şey olmaz, yapamazlar diye düşünmeye devam ettikçe onlar sessizce planlarını  uygulamaya devam ediyor. Bir gün farkına varacağız ama sesimizi çıkaracak ne güç ne de fırsat kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder