Sayfalar

21 Kasım 2012 Çarşamba

Ya her şey yalansa ? Peki ya doğruysa ?



          Ya dini kitaplar üstün bir zeka ürünüyse ya hiç birşey gerçek değilse. Kitleleri bir amaç uğruna bir araya toplayan bir araç ise. Ve bunu fark edip sıyrılanlar doğru yolu bulmuş olan kişilerse. Bunun yanlış olduğunu şuan da kanıtlayamayız. Öte yandan bakarsak gerçekten herşey doğruysa ve ahirette sorguya çekileceksek ve gerçekten inanmışlar cennetin tüm güzelliklerini tadıp huriler ile günlerini şarap içerek geçirecekse ?  Peki ya, inanmamış olanlar kızgın ateşlerde cezalandırılacaksa ?. Diğerini kanıtlayamadığımız gibi bunuda kanıtlayamıyoruz.

          Aslında insanlar sığınabilecekleri bir liman arıyorlar kendilerine , zorluklar karşısında dik durabilmek için destek alabilecekleri bir güç. Bu insanlara yaşama şevki veriyor , umutlandırıyor.Kötü yola sapmasını engelliyor ve kaos ortamınıda bastırıyor aslında. Çünkü ondan korkuyorlar, onun kudretinden , büyüklüğünden ve gücünden.Dinler olmasaydı onları frenleyebilecek bir şeyde bulunmayacaktı. Eğer tüm bunlar bir insan eseriyse kusursuzca yapılmış bir ürün. Değilse , umarım bu yazdıklarım kızgın ateşlerde yanmama neden olmaz.Sonuçta bu akıl bana verilmişse bunu sonuna kadar kullanmakta hakkımdır yoksa koyundan ne farkımız kalır ? . Bırakalım herkes inanmaya devam etsin yada doğru yolu başka yerde aramaya.

          Ve aslında kibrimizden dolayı basit bir et parçası olduğumuzu kabul etmiyoruz edemiyoruz , bu sonu gelmeyen devasa evrenin sadece bizim için yaratıldığına inanıyoruz. Biz ki birbirine zulmeden , yaradanın eserini düşünmeden mahveden ve yüzsüzce bide ona ibadet eden bir canlı türüyüz.

          Son olarak , tanrının varlığına inanmamakta bir inançtır , tıpkı ona inanmak gibi. Ona inanmayanında kendine göre mantıklı gelen bir inancı vardır ve ona göre yaşar. Nice inanmayan vardır ki çoğu inanmış kişiden daha insandır. Eğer dinler hiç olmamış olsaydı karşıt bir inançta olmayacağı gibi insanlar kaos içinde olacaktı. Çünkü kötü birşey yaptıkları takdirde onları cehennemde yanmak gibi ürkütücü tehditlerle sindiren bir kitap olmayacaktı. Dinler bir bakıma insanları sindiriyor yapacakları şeylere karşı , gerçekten zekice. Dünyayı ıslah etmenin tek yolu varsa o da budur galiba.

          Benim inancıma gelince , ben insanlığa inanır insan gibi yaşarım. Benim tanrım da insan, kendimde insanımdır. Kendim için yaşar , kendim için yaparım. Ne varlığı belli olmayan bir yer için sevap peşinde koşarım . Ne de kendimi kılıktan kılığa sokarım. Varsın atsınlar ateşlere insanlığım için , korkmam en azından insanlarla yanarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder